tisdag 20 maj 2008

Fråga - Skolverket och avgifter?

Några har frågat om skolavgiften. Vi kommer antagligen inte att kunna vara en skola med stöd från Skolverket eftersom de är mycket restriktiva med sådana tillstånd. Endast de skolor i områden där det bor ett större antal svenskar permanent och som är där för att de t ex har jobb på ett svenskt företag i utlandet eller arbetar på svensk ambassad får ett sådant tillstånd. DEt ska dessutom finnas minst 20 barn som går i skolan och finnas ett kontinuerligt behov av svensk skola över tid.

I vissa kommuner kan man få med sig skolpengen om man har för avsikt att komma tillbaka till sin gamla skola i Sverige och är utomlands tillfälligt. Det är ännu bara ca 10 kommuner som gör så. Kontakta skolkontoret i din kommun om du vill veta hur de ställer sig till att eleven får med sig skolpengen om ditt barn går i svensk skola utomlands.

I övrigt handlar det om att föräldrarna betalar för sina barns skolgång i Thailand. Jag har undersökt vad internationella samt svenska skolor tar ut för avgift, och i genomsnitt handlar det om ca 5000 Baht/vecka, ca 1000 svenska kronor. Några är dyrare, några billigare. Vi har inte fastställt avgifter, men det är väl troligt att det handlar om en summa i den storleksordningen. Vi startar inte skolan för att tjäna pengar, vi gör detta för att vi vill driva pedagogiska idéer, men det måste naturligtvis gå runt.

Ha gärna synpunkter och kom med kommentarer till hur du ställer dig till att betala för dina barns skolgång (vilket vi ju är ganska ovana vid i Sverige, till skillnad från andra länder).

Mia 


Etiketter:

1 kommentarer:

Klockan 21 maj 2008 kl. 09:43 , Blogger Hans sa...

Bra initiativ med bloggen!

Ser fram emot att komma ned och ta mig en titt på er skola redan nu i juni/juli!

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida